Despre asociație

Asociația Obștească „Pomușoarele Moldovei” este o organizație nonguvernamentală, apolitică, nonprofit, creată prin libera manifestare a producătorilor de pomușoare. Fiind fondată în anul 2012, aceasta prin activități permanente contribuie la dezvoltarea sectorului pomușoarelor prin promovare de modificări legislative, organizare de instruiri pentru producătorii de pomușoare, organizare la târguri cu comercializare „Summer Berry Fair” și participare la târguri și expoziții.

Asociația „Pomușoarele Moldovei” susține creșterea productivității, a calității și a accesului la piață a pomușoarelor pentru bunăstarea membrilor săi.

Asociația „Pomușoarele Moldovei” este o organizație națională și reprezentativă a producătorilor de pomușoare, care realizează sarcini prioritare pentru dezvoltarea durabilă a sectorului.

  • Instruire și inovație;
  • Încredere reciprocă;
  • Deschidere, comunicare și transparenţă;
  • Perseverență, acțiune și muncă;
  • Integritate, onestitate și corectitudine;
  • Activism civic și scop comun.
  • Susținerea sectorului și îmbunătățirea continuă a activităților economice ale membrilor săi în domeniul producerii pomușoarelor și comercializării acestora;
  • Promovarea politicilor sectoriale în domeniul pomușoarelor;
  • Participarea la elaborarea proiectelor de legi și avizarea acestora, la elaborarea programelor economice și deciziilor în domeniul producerii și comercializării pomușoarelor;
  • Reprezentarea membrilor săi în relațiiile cu organizațiile publice, de stat, cu organele puterii administrației de stat.

Beneficiile membrilor

Calitatea de membri în Asociația ”Pomușoarele Moldovei” vă oferă acces la o platformă comună a producătorilor de pomușoare din Republica Moldova și la diverse surse profesioniste de informare. Fiind conectați la rețeaua producătorilor de bacifere veți avea posibilitatea să:

→ Cunoașteți experiența altor producători și să preluați cele mai bune practici ale antreprenorilor de succes din domeniu;

→ Aveți acces la informații despre tehnologiile noi de producere, post recoltare și marketing, despre programe de finanțare și parteneriate;

→ Beneficiați de asistența experților naționali și internaționali;

→ Drepturile dvs. sunt reprezentate în raport cu instituțiile statului, prin promovarea reformelor legislative importante pentru sector.

→ Participați la expoziții, festivaluri și târguri organizate de Asociație sau ala care Asociația este invitată;

→ Participați la instruirile, conferințele, vizitele de studiu organizate de Asociație;

→ Să fiți conectați la platformele de comunicare ale Asociației de pe Facebook, Viber și SMS pentru a primi înștiințări.

Sectorul de pomușoare în Moldova

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate circa 4 mii ha de plantații de pomușoare a constituit circa 14 mii tone de produse. Suprafețele ocupate de culturile bacifere sunt într-o creștere dinamică în ultimii ani de la 1000 de hectare înregistrate în 2010, până la 4 mii hectare înregistrate în 2018. În anul 2018 exportul de pomușoare a crescut cu 64% și a constituit 2800 de tone, sau cu 1000 de tone mai mult față de anul 2017. Cei mai mari consumatori de pomușoare în UE sunt Germania, Franța, Marea Britanie, Belgia. Cele mai cultivate pomușoare în Republica Moldova sunt căpșunul, zmeurul, coacăzul negru.

Devino membru

* Câmpuri obligatorii spre îndeplinire